Uitverkocht Madnes Festival op Ameland van start

Het surf- en skatefestival Madnes op Ameland is vandaag van start gegaan. Het is dit jaar de achtste editie van het festival. Drie dagen lang (3,4 en 5 juli) kunnen bezoekers genieten van muziek, surfen en skaten; de drie pijlers van het festival. Voor het festival hebben de organisatoren van alles uit de kast getrokken. Omdat het een duurzaam festival is kun je bijvoorbeeld als gast op zondagmiddag helpen om het strand schoon te maken, is er een duurzaam paviljoen van de Technische Universiteit Delft waar bezoekers kennis kunnen maken met allerlei vormen van duurzaamheid en wordt er alleen maar gebruik gemaakt van LED-verlichting. Hoe tof is dat.

Muzikaal programma Madnes

Geen festival zonder muziek natuurlijk en daarom komen er een flink aantal toffe acts van over de hele wereld optreden op Madnes. Even een opsomming: Bongo Botrako, Talco, Caravãna Sun, Rude Rich and the High Notes, Gallowstreet, Waxhead, Orange Groove, Nomadic Orchestra, The Baboons, Project Rakija, Goeiemiddag!, DJ Paulie Wants a Cracker, DJ Ed Rock,  Amistat, The Cannonball Johnsons, De Stokers, Leadbeaters, General Jabbah, ‘t Vlaggenschip, Mr. Skolnick, Funky Organizers, The Yukon Club, DaanModern, Groovy Swing, Daniel Payne, Smolensk Gorodek, Something Like Sunshine, DJ Pijpgarantie, MILLS, De Amelanders, Anouk Visée, Jacco van Mourik, The Burning Rooster, De Boodschappers van het Algemene Nut, Disco Bingo XL en Chris de Nachtburgemeester.

Wc-bezoek wordt een hele beleving

Wie denkt dat het festival alleen maar bestaat uit surfen en muziek, heeft het mis. Er is ook een enorm cultureel programma, met graffiti clinics, yoga, paaldansen, salsa dansen, lach workshops, silent disco en wat ik zelf heel tof vind is dat er een ware beleving wordt gemaakt van het toiletbezoek met ‘De Blote Billen Meisjes’.

Voor wie nu denkt: ‘daar moet ik bij zijn!’ Helaas, dat wordt wachten tot volgend jaar want het festival is volledig uitverkocht.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Festivaltip: Glemmer Beach 2014
Lees ook:Voorverkoop Oerol Festival van start
Lees ook:Welcome to the village-festival verbouwt groente voor het festival
Lees ook:Gevarieerd programma Simmerdeis in Drachten
Lees ook:Alternatief filmfestival door vrijwilligers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>