Leeuwarden met CityProms het hele weekend in het teken van klassieke muziek

 

 

 

 

 

 

 

 

Drie dagen lang klassieke muziek van de grote namen in de klassieke wereld op het Oldehoofsterkerkhof en een aantal kleinere locaties in Leeuwarden, gratis toegang en duizenden bezoekers: dat is CityProms, het grootste klassieke muziekfestival van het Noorden. Dit weekend staat het Oldehoofsterkerkhof voor de vijfde keer in het teken van muziek in de puurste zin van het woord. De Stichting CityProms heeft een gevarieerd programma neer weten te zetten met voor ieder wat wils; ook voor mensen die niet echt bekend zijn met klassieke muziek.

Highlights in het programma

Zomaar een aantal highlights in het programma zijn het Noord Nederlands Orkest samen met Erwin Nyhoff (vrijdag 26 juni, 20.45), het Fries Symfonie Orkest (zaterdag 27 juni, 12.00 uur), de kindervoorstelling van het Noord Nederlands Orkest (zaterdag 27 juni, 15.30) en Valentina Tóth (zondag 28 juni, 12.00 uur in het Stadhouderlijk Hof). Laatstgenoemde is afkomstig uit Aldtsjerk en is bekend van het tv-programma ‘de Tiende van Tijl’. Op haar vijftiende speelde Valentina al in de beroemde Carnegie Hall in New York.

Gedurende het weekend is er nog veel meer te zien en te beluisteren in Leeuwarden. Er wordt mooi weer voorspeld, de toegang is gratis, dus ik zou zeggen: op naar Leeuwarden voor deze opwarmer voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Klassiek festival CityProms in gesprek met gemeente over verhuizing naar Wilhelminaplein
Lees ook:Concert voor Bewegen voor Overleven in hangar vliegbasis
Lees ook:Opening vernieuwd centrum Feanwâlden met Syb van der Ploeg, Elske DeWall en meer
Lees ook:Subsidie van de noordelijke provincies voor vijf culturele instellingen
Lees ook:De Culinaire Verleiding strijkt neer in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>