Het Internationaal Dansfestival Bolsward komt er weer aan

Wat is een taal die iedereen ter wereld verstaat? Juist, de taal van de muziek en de dans! In Bolsward begrijpt men dat heel goed, en zodoende wordt er sinds 1988 ieder jaar het Internationaal Dansfestival Bolsward georganiseerd met dansgroepen van over de hele wereld. Het festival ontstond eigenlijk al in 1963, toen ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Boalserter Skotsploech. Ook in 1968 en in 1983 werd dit festival gehouden wegens jubilea. Sinds 1988 organiseert men het festival echter ieder jaar, en niet zonder succes. Dit jaar vindt het festival plaats van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 juni.

Internationale dansgroepen

Voor dit jaar zijn dansgroepen uit Nederland, Spanje, Kirgizstan, Italië, Frankrijk en Colombia uitgenodigd om deel te nemen aan het festival. Met deze groepen is een gevarieerd programma samengesteld.

Programma Internationaal Dansfestival Bolsward

Woensdag 24 juni zal er door het centrum van Bolsward een optocht plaatsvinden met alle deelnemende groepen. Op donderdag 25 juni treden de muzikanten van de groepen om 10.00 uur op bij het stadhuis. Om 11.45 is er een optreden van de Boalserter Skotchploech, ook voor het stadhuis en ‘s middags om 15.00 uur is er een middag voor de senioren in sporthal ‘De Middelzee’.

Op vrijdag 26 juni worden er ‘s morgens optredens gehouden op de scholen, en ‘s middags om 15.00 uur is er wederom een seniorenmiddag in sporthal ‘De Middelzee’ voor onder andere de Zonnebloem. Kaarten voor de seniorenmiddagen zijn te koop tijdens het Heamiel bij de taverne onder het stadhuis of via telefoonnummer 0515-573405 voor 7,50. Aan de deur kosten kaarten 9 euro.

Op zaterdag 27 juni is er om 10.45 een kort optreden van alle groepen in het centrum van Bolsward. Tussen 13.30 en 15.00 uur is er een optreden van twee groepen op het straatfestival en ‘s avonds om 19.30 barst het Internationaal Dansspektakel los in sporthal ‘De Middelzee’. Kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop te koop tijdens het Heamiel bij de taverne onder het stadhuis of via telefoonnummer 0515-573405 voor 10 euro. Bij de deur kosten de kaarten 12,50.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Into The Great Wide Open binnen enkele minuten uitverkocht
Lees ook:Admiraliteitsdagen Dokkum in volle gang
Lees ook:Festival Oldepop wordt verplaatst naar nieuwe datum en locatie
Lees ook:Eerste editie ‘Frysk op Riis’ in de steigers
Lees ook:Uittip 23 augustus – Imaginarium Festival Tytsjerk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het Internationaal Dansfestival Bolsward komt er weer aan

  1. Hendrika Woudstra

    Kom naar Bolsward en beleef het mee! Het belooft weer een geweldig spektakel te worden,het bestuur is er klaar voor!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>