Rode poppen van kunstenaar Henk Hofstra ter ere van De Lawei

Een tijdje geleden verscheen in Drachten een rode pop die een dienblad vasthoudt met daarop een afgehakt hoofd. Over de rode pop ontstond nogal wat ophef in Drachten. De pop, welke een kunstwerk was van kunstenaar Henk Hofstra, werd door veel inwoners van Drachten smakeloos genoemd en de vergelijking met Islamitische Staat werd dan ook snel gemaakt. Op dat moment wist niemand nog dat de pop onderdeel was van een groter kunstproject van Hofstra. Na de tijd doken her en der in Drachten meer rode poppen op. Dat deed denken aan een kunstproject van Hofstra uit 2010, toen overal in Drachten rode mieren op het wegdek verschenen. Wekenlang hielden de mieren de Drachtsters in de ban, tot bleek dat het een kunstproject was van Henk Hofstra, om het vijftigjarig bestaan van de schouwburg De Lawei onder de aandacht te brengen.

Vandaag werd duidelijk dat dit kunstproject ook te maken heeft met schouwburg De Lawei. Maar liefst 45 rode poppen werden op de pas verbouwde schouwburg geplaatst. De Lawei viert aankomende zaterdag de heropening na een fikse verbouwing.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Kunstenaar Henk Hofstra zorgt weer voor ophef in Drachten
Lees ook:Rick Hofstra uit Sneek neemt deel aan WK Darts
Lees ook:Rick Hofstra bereikt kwartfinale WK Darts
Lees ook:‘Neem me zo’ nieuw single van De Kast
Lees ook:Voedselbankklanten kunnen gratis naar De Lawei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>