Jopie Huisman Museum weer open na verbouwing

Het Jopie Huisman Museum in Workum is vanaf zaterdag 4 april weer geopend voor publiek. Het museum heeft een ingrijpende verbouwing achter de rug. In het nieuwe museum wordt Jopie Huisman op een geheel vernieuwde en aansprekende manier gepresenteerd. Bezoekers kunnen Jopie zelf horen vertellen in de nieuwe audiotour. Daarnaast valt te lezen wat zijn fans en bewonderaars over hem schreven. Vrijdag 10 april wordt het vernieuwde museum geopend door Freek de Jonge.

Breed publiek

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese schilder Jopie Huisman, die leefde van 1922 tot 2000. Voor de autodidact is in 1986 een stichting opgericht, dat als doel heeft zijn werk te exposeren en zijn filosofie uit te dragen. Naast de traditionele kunstliefhebbers trekt het museum een veel breder publiek uit heel Nederland. Sinds de oprichting heeft het museum meer dan 2 miljoen bezoekers getrokken.

Verbouwing museum

Het hele museum is onder handen genomen. Op de plaats van het oude museumcafé is een nieuwe expositieruimte. Ook de filmruimte is verplaatst en de educatiezolder is aangepakt.

Geliefd kunstenaar

Jopie Huisman was een geliefd kunstenaar. Hij verdiende de kost lange tijd met handel in vodden en oud ijzer. In deze afgedankte spullen herkende hij het leven van de mensen, en dát schilderde hij. ‘Wat als oud vuil is afgedankt verandert in iets dat kan ontroeren. De mensen herkennen zich in mijn schilderijen en vinden zichzelf erin terug’, zei Jopie Huisman eens. De levensvisie van Jopie Huisman en zijn wijsheid spreken veel mensen aan. Briefschrijvers vragen hem raad en delen hun intiemste verdriet en grootste zorgen. Een deel van deze brieven is bewaard gebleven en te lezen in het museum.

Openingstijden Jopie Huisman Museum
Van 4 april t/m 31 oktober: ma. t/m za. van 10.00 – 17.00 uur
Op zon- en feestdagen van 13.00 – 17.00 uur
Van 1 nov. t/m 30 dec. dagelijks van 13.00 – 17.00 uur
Eerste kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag gesloten
Voor groepen (>10) gelden er eventueel andere openingstijden
Jopie Huisman Museum
Noard 6
8711 AH Workum
T 0515 54 31 31

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Jopie Huismanmuseum krijgt drie ton
Lees ook:Jopie Huisman Museum Workum vrijdag in programma Landinwaarts
Lees ook:Nieuw Fries Museum trekt in eerste weekend 10.000 bezoekers
Lees ook:Museum ‘t Fiskershúske Moddergat in de winter elke zondag open
Lees ook:Fries Museum trekt in eerste weken 30.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>