Eerste Friese kievitsei gevonden maar onbekend waar

Het eerste kievitsei van 2013 geraapt door Melle van der Meer

Het eerste kievitsei van Friesland is gevonden. Dat maakte Rendert Algra van de Bond van de Friese Vogelwachten bekend op Twitter. Het eerste kievitsei is niet geraapt, en zal ook niet aangeboden worden aan de Commissaris van de Koning, John Jorritsma. De Bond van de Friese Vogelwachten doet eveneens geen uitspraken over waar het ei precies is gevonden. Dit seizoen geldt voor het eerst in jaren een raapverbod in Friesland voor kievitseieren om zo de weidevogel te beschermen, dit tot groot ongenoegen van een heleboel ‘aaisikers’.

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

Lees ook:Geen ontheffing voor rapen kievitseieren voor Bond Friese VogelWachten
Lees ook:Goed ljipaaiseizoen, al 4932 eieren geraapt
Lees ook:Eerste kievitsei gevonden, maar niet in Friesland
Lees ook:Bond van de Friese Vogelwachten roept op tot nazorg kievitseieren
Lees ook:Eerste kievitsei van Friesland gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>