Genoeg geld ingezameld voor documentaire Rûchhouwers over autocross

Het was tot op de laatste dagen spannend of er genoeg geld binnen zou komen via het crowdfundingplatform Cinecrowd voor de bioscoopdocumentaire ‘Rûchhouwers’. Het benodigde bedrag van 15.000,- is inmiddels gehaald. Rûchhouwers is een initiatief van filmmaker Wilfried Bijma. Eind dit jaar moet er op het grote doek een film zijn over de autocross, stockcarraces en de bangers.

Bijma zelf is in principe niet thuis in de autocross-sport, maar wil met de film laten hoe het er aan toe gaat in de levens van autocrossers en hun families, hoe een dag op de crossbaan er uit ziet voor de crossers en het publiek en wil laten zien dat de rûchhouwers op de baan dan wel hele stoere mannen mogen zijn, maar soms ook maar een heel klein hartje hebben.

Voor de film was in totaal 15.000 euro nodig. Door middel van crowdfunding is er zelfs meer geld ingezameld: 17.105 euro. Aan het einde van het jaar moet de film klaar zijn en op het grote doek vertoond worden. Na de premiere is er een afterparty met een optreden van de Hûnekop. Op welke datum dat precies plaats gaat vinden en waar, is nog niet bekend.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Al meer dan 50% binnen voor autocrossfilm ‘Rûchhouwers’
Lees ook:Autocrossdocumentaire Rûchhouwers te zien op Omrop Fryslân
Lees ook:Crowdfunding voor kattencafé Poespas in Leeuwarden
Lees ook:Doutzen Kroes in diepste geheim bezig met bioscoopfilm
Lees ook:Boek van LC-journalist wordt verfilmd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>