Uittip 30 juli: PC Franeker

Mocht je morgen nog niets te doen hebben overweeg dan om naar Franeker te gaan voor de PC. De PC is de grootste kaatsklassieker in Nederland, waar jaarlijks tienduizend mensen op af komen. De PC is een oud sportevenement, het evenement bestaat inmiddels al 161 jaar. De PC is niet alleen een sportief evenement, maar ook een evenement met een hoop tradities. Zo worden de winnaars van vorig jaar in een koets door het centrum van Franeker gereden naar het sportterrein, en worden de winnaars van 50 jaar geleden ook nog eens in het zonnetje gezet.

Voor het eerst in de geschiedenis van de PC is er geloot. De nummers één en twee van de KNKB Ranking werden verdeeld over de parturen 1-8 of 9-16. Kijk hier voor de loting.

Kaatsen is een sport die voor een leek moeilijk te volgen is. Mocht je voor morgen nog enig idee willen hebben hoe het spel er aan toe gaat is het handig om volgend filmpje te bekijken.

Kijk voor meer informatie op www.pc-franeker.nl.

Lees ook:Eén van Frieslands mooiste sportevenementen: de PC in Franeker
Lees ook:WK Kaatsen vandaag van start in Franeker
Lees ook:5 leuke evenementen in Friesland deze zomer
Lees ook:Uittip 11, 12 en 13 juli: SUP 11 Meren Tocht
Lees ook:Toespraak PC-voorzitter wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>