Kijktip: Fryslân DOK: Hoe Metallica De Westereen op z’n kop zette

Lang voordat Metallica één van ‘s werelds bekendste bands werd trad de band gewoon op in kleine poppodia en andere gelegenheden. Onlangs was het dertig jaar geleden dat Metallica in het Friese dorp De Westereen (Zwaagwesteinde) optrad. Het is het enige optreden dat Metallica ooit in Friesland heeft gegeven.

Het optreden van 9 juni 1984 maakte grote indruk op de bezoekers, in een tijd dat heavy metal een nieuwe muziekstroming was. Programmamaker Douwe Talma sprak met de mensen die bij deze avond in 1984 betrokken waren en maakte daar een documentaire van. Twee originele bandleden van Metallica, Kirk Hammett en Lars Ulrich werkten mee aan deze documentaire.

Fryslân DOK: Hoe’t Metallica De Westereen op ‘e kop sette wordt zondag 22 juni om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 ieder uur uitgezonden op Omrop Fryslân. Ook is de documentaire te zien op zaterdag 21 juni om 10.25 uur en zondag 22 juni om 15.30 op Nederland 2.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Autocrossdocumentaire Rûchhouwers te zien op Omrop Fryslân
Lees ook:Documentaire over 25 jaar De Kast op Omrop Fryslân en NPO2
Lees ook:Fryslân DOK van 6 september in teken van Eelke Lok
Lees ook:Syb van der Ploeg treedt op op stations voor straatkinderen Uganda
Lees ook:Betrokkenen busongeluk De Friese Wouden mogen alsnog naar Sister Act

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>