Review: Nieuw album van De Doelleazen Waldrave

Twee weken geleden brachten De Doelleazen hun tweede album uit; Waldrave. De naam van het album refereert naar hun geboortegrond, de Friese Wouden, en ‘rave’, een muziekstroming uit de jaren ’90. Vorige week mocht ik de dj’s van De Doelleazen voor mijn werk bij de Streekkrant Fryslân interviewen, en de CD ging uiteraard mee naar huis.

Bijna vijf jaar geleden braken De Doelleazen door in Friesland met een nummer dat eigenlijk als grap was gemaakt. Dj Syb en Dj Ronald wilden eens iets doen wat nog niet eerder gedaan was, en zij besloten bekende Friese nummers in een happy hardcorejasje te gieten. Zij hadden hierbij nooit kunnen denken dat dit zo’n succes zou worden. ‘De mem fan Doutzen’ door Strawelte betekende hun doorbraak, en sindsdien staan de heren regelmatig op Friese podia een feestje te bouwen. Onlangs kwamen ze dus met een nieuw album.

Op het nieuwe album hebben de dj’s zichzelf van een andere kant laten zien. Nog steeds happy hardcore, maar ook invloeden van dance, techno en reggae zijn op dit album te horen.

Wederom hebben de heren samengewerkt met Friese artiesten: Strawelte en de Hûnekop (De Wetterhûn), GeDoBr (It buske fan de baas) en Else van de band Bricquebec (4 oere en Juste snaar). Daarnaast werkten de dj’s samen met de Party Animals.

Het album, waar fans lang op hebben gewacht, is een betere dan de vorige CD (De beuk deryn). Het album is diverser, er is te horen dat er meer tijd en werk in dit album is gestopt. Er is serieuzer gewerkt aan dit album, en er is een hoop creativiteit in gestopt. Daarnaast heeft het album de onbetwiste Doelleazensound.

De CD is verkrijgbaar in verschillende tankstations in Friesland, en is tevens te bestellen op de website van De Doelleazen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Nieuwe nummers en clip van De Doelleazen
Lees ook:Nieuw nummer van De Doelleazen: Pykevangers
Lees ook:De Doelleazen maken Friese parodie op Kenny B’s Parijs: ‘Praat Frysk mei my’
Lees ook:De Hûnekop in de Pipegeal
Lees ook:Elske DeWall brengt nieuw album uit: Velvet Soldier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>