Goed ljipaaiseizoen, al 4932 eieren geraapt

Volgens het twitter-account @ljipaaisykjen staat de teller van het aantal kievitseieren voor het seizoen in 2014 al op 4932. Gisteren stond de teller nog op 3567 eieren. De Bond van de Friese Vogelwachten verwacht dat morgen de laatste dag is dat er gezocht mag worden op kievitseieren. Het maximaal aantal eieren dat dit jaar geraapt mag worden is vastgesteld op 5693. Omdat de weersomstandigheden op dit moment zeer gunstig zijn voor kieviten wordt verwacht dat het laatste ei morgen gevonden zal worden.

Met het bereiken van het quotum heeft Friesland dit jaar een goed ljipaaiseizoen gehad. Het eerste ei werd gevonden op donderdag 6 maart, en het laatste zal dus op zondag 23 maart gevonden worden, zo wordt verwacht. Daarmee heeft het zoekseizoen twee weken en drie dagen geduurd.

Vorig jaar werden er veel minder eieren gevonden. Omdat het toen extreem koud was werden er slechts zeventien eieren gevonden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Het ‘aaisykjen’ is begonnen
Lees ook:Toestemming voor ‘ljipaaisykjen’ in Friesland
Lees ook:Geen ontheffing voor rapen kievitseieren voor Bond Friese VogelWachten
Lees ook:Eerste kievitsei gevonden, maar niet in Friesland
Lees ook:Nog nooit zo weinig kievitseieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>