Het ‘aaisykjen’ is begonnen

Het ‘aaisykjen’ is begonnen! Vanaf gisteren mogen de natuurliefhebbers weer het land in op zoek naar kievitseieren. De aaisikers mogen dit jaar maximaal 5693 eieren meenemen, mits zij lid zijn van de Vogelwacht en een geldige eizoekerspas bij zich hebben. Wanneer zij eieren vinden moeten zij de vondst via een sms-systeem melden. Wanneer er 5693 eieren gevonden zijn krijgen de aaisikers bericht dat het seizoen is afgelopen. In de eerste twee dagen zijn er nog geen eieren gevonden. Vorig jaar werden er 17 eieren gevonden gedurende het seizoen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Goed ljipaaiseizoen, al 4932 eieren geraapt
Lees ook:Geen ontheffing voor aaisikers dit jaar
Lees ook:Eerste kievitsei gevonden, maar niet in Friesland
Lees ook:Toestemming voor ‘ljipaaisykjen’ in Friesland
Lees ook:Eerste Friese kievitsei gevonden maar onbekend waar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>