Jopie Huismanmuseum krijgt drie ton

Niet alleen het Fries Museum in Leeuwarden heeft een schenking gekregen van de BankGiro Loterij gekregen, ook bij het Jopie Huismanmuseum in Workum wordt een flinke duit in het zakje gedaan door de BankGiro Loterij. Het museum krijgt maar liefst 300.000 euro voor de uitbreiding van het museum. Het museum heeft de bedoeling te groeien tot in ieder geval 55.00 bezoekers per jaar. Daarmee zou het museum jaarlijks tot een ton extra geld binnenhalen. Het museum werkt aan uitbreiding, het trekken van een nieuw publiek en aan programma’s voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. Het museum in Workum, dat volledig in het teken staat van kunstenaar Jopie Huisman, krijgt de schenking van de loterij omdat zij inspelen op ‘een toenemende behoefte aan authenticiteit’.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Photo credit: JoepVonBerg / Foter / CC BY-NC-ND

Lees ook:Fries Museum krijgt 2 ton van BankGiro Loterij
Lees ook:Jopie Huisman Museum weer open na verbouwing
Lees ook:Jopie Huisman Museum Workum vrijdag in programma Landinwaarts
Lees ook:Fries Museum krijgt twee ton van BankGiro Loterij tijdens het Goed Geld Gala
Lees ook:Fries Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>