Veel belangstelling open dag verbouwde Kruiskerk Burgum

De Kruiskerk in Burgum heeft aan de binnenkant een fikse schilderbeurt gekregen en er is een gloednieuwe vloerverwarming aangelegd. Afgelopen zaterdag hield de kerk een open dag voor de gemeenteleden en andere belangstellenden om de kerk in haar nieuwe staat te aanschouwen. Hier was veel belangstelling voor. Vooraf was er gewaarschuwd dat men het beste op de fiets kon komen, wegens gebrek aan parkeermogelijkheid. Met als gevolg veel ruimte om te parkeren, en tientallen fietsen voor de deur.

Bij het schilderen van de kerk is er rekening gehouden met de bijzondere fresco’s en secco’s op het plafond. Omdat de Kruiskerk een Rijksmonument is is Hier omheen geschilderd, waardoor deze nog beter uit de verf komen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Illegale containerreinigers zetten burgers af
Lees ook:Gratis parkeren in Dokkum wordt verlengd
Lees ook:PKN wil leegstaande kerken redden
Lees ook:Leeuwarder Wielervereniging de dupe van diefstal fietsen in Limburg
Lees ook:Fryslân op Instagram, Doarpstsjerke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>