Subsidie van de noordelijke provincies voor vijf culturele instellingen

albert besselse / Foter / CC BY-SA

De provincies Friesland, Groningen en Drenthe hebben besloten samen 1 miljoen euro te investeren in een vijftal culturele instellingen. Het gaat om het Noord Nederlands Orkest, Fotomanifestatie Noorderlicht, het culturele festival Oerol, Five Great Guitars en het dansgezelschap Guy & Roni. 

Het Noord Nederlands Orkest en Oerol krijgen de meeste steun van de provincies. Zij krijgen beide 300.000 euro.

Zonder de steun van de provincies zouden de instellingen naar alle waarschijnlijkheid flink moeten krimpen, en van de Fotomanifestatie Noorderlicht werd gedacht dat zij helemaal op moesten houden te bestaan zonder de subsidie. Met het festival Oerol is afgesproken in ruil voor de steun Friese theatermakers en podiumkunstenaars de kans te geven om zichzelf te presenteren op het festival.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Noorderlicht krijgt subsidie van 200.000 toegewezen
Lees ook:Voorverkoop Oerol Festival van start
Lees ook:Voorverkoop Oerol Festival van start
Lees ook:Leeuwarden met CityProms het hele weekend in het teken van klassieke muziek
Lees ook:ME stond klaar tijdens Oerol Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>