Jonge psychiater beschrijft eigen gevoelens tijdens wereldreis

De Friese Remco Dijkstra(1981), de jongste GGZ-psychiater ooit, is op wereldreis geweest en heeft zijn ervaringen tijdens die wereldreis beschreven in het boek ‘Te gek!’ Niet zomaar een leuk reisverslag, maar een verslag van wat de schrijver ook voornamelijk in zijn hoofd beleeft. Emoties als angst, verdriet, stress, twijfel en lust worden uitgebreid beschreven. Dijkstra reisde gedurende een jaar lang door in totaal 17 landen en regio’s, te weten Thailand, Laos, Vietnam, Japan, Verenigde Staten, Mexico, Peru, het Andesgebergte, Colombia, Venezuela, Brazilië, Argentinië, Zuid-Afrika, Malawi, Kenia, Ethiopië,  .

In het boek beschrijft Dijkstra tot in de detail hoe hij zich voelt. In Malawi voelt hij zich voornamelijk bedroeft. In Venezuela kent hij angst en op de gigantische luchthaven van Los Angeles voelt hij zich ‘strontchagrijnig’.

‘Vlak na aankomst in de hoofdstad van Peru, Lima, verkeer ik in een gedeprimeerde stemming. Het kan niet liggen aan een kortdurende ontregeling van mijn suprachiasmatische nucleus, de ‘biologische klok’ in het brein, want ik ben na mijn vertrek uit Mexico gewoon in dezelfde tijdzone gebleven. Als het niet de symptomen en klachten van een jetlag zijn, hoe is mijn plotselinge stemmingsdaling dan te verklaren?’

In ‘Te gek! Wereldtrip van een jonge psychiater’ neemt Dijkstra je mee op een reis die bol staat van zelfreflectie.

Kijk voordat je het boek bestelt eens op de website over het boek. Echt een aanrader om eerst een paar fragmenten door te nemen. Het trek je direct mee in de sfeer van het boek en toont prachtige foto’s gemaakt tijdens de reis! Het boek is te bestellen voor 17,95 op de reguliere boekverkoopwebsites. Het boek is ook verkrijgbaar als E-book.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:WK Kaatsen vandaag van start in Franeker
Lees ook:Welkom op Friesland.blog.nl!
Lees ook:Lifters bereiken na 3 maand einddoel Kaapstad
Lees ook:Friezen voelen zich behoorlijk gezond
Lees ook:Nynke Laanstra maakt einde aan geloof-hoop-liefdetrilogie met ‘De harteloze muze’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>