Triangle Studios ontwikkelt game over Grutte Pier

De grote vrijheidsstrijder van de Friezen in begin 16e eeuw, Grutte Pier, krijgt te zijner tijd een eigen game. Triangle Studios in Leeuwarden, een bedrijf dat games ontwikkelt is hier al langere tijd mee bezig. Al enkele jaren wordt er aan de game gebouwd. Inmiddels is er wel een boek verschenen over Grutte Pier. ’Krús fan de Hollanner’ is vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekhandel.

Distributeur gezocht!

Triangle Studios werkt al enkele jaren aan de game over Grutte Pier. Volgens hen kan het verhaal van Grutte Pier een grote groep mensen aanspreken. Momenteel wordt er nog druk gezocht naar een distributeur om de game over de hele wereld te distribueren. Vanuit Amerika is er al wel interesse voor de game, maar concrete afspraken zijn er nog niet gemaakt. Het ontwikkelen van de game heeft inmiddels al tonnen gekost.

Het boek ‘Krús fan de Hollaner’ is geschreven door Ate Grijpstra en uitgebracht door uitgeverij Afûk.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Wout Zijlstra vermoedelijk afstammeling van Grutte Pier
Lees ook:Tim Douwsma is een afstammeling van Grutte Pier
Lees ook:Amerikaan wil zwaard Grutte Pier – Fries Museum schrijft open brief
Lees ook:Het ultieme Friese vaderdagcadeau: de Grutte Pier droge worst
Lees ook:Meters hoog zwaard van Grutte Pier op Wilhelminaplein voor Nationale Museumweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>