Gesina Goudberg beste amateurkok van Friesland

Gesina Goudberg (51) uit Grou is de winnares van de eerste editie van het Omrop Fryslân televisieprogramma Tafel 18. Door het winnen van deze competitie mag zij zich de beste amateurkok van Friesland noemen. De finale was behoorlijk spannend. De overwinning van Gesina was dan ook nipt; zij won de finale op 1.10 punten van Evert Matla (48). Michiel de Waal (37) uit Harlingen werd derde.

Juryleden Albert Kooy (restaurant Wannee) en Ypie van der Lei (restaurant By ús) waren zeer te spreken over de kwaliteit van de kandidaten. ‘Het niveau van alle drie de finalisten is echt heel hoog. Stuk voor stuk hebben ze ons gerechten laten proeven die je alleen in toprestaurants krijgt. Omdat het geen profs zijn laten ze links en rechts nog wel eens een steekje vallen, maar we hebben veel gerechten gezien die veel beter waren dan wat je in een gemiddeld restaurant krijgt’, aldus Albert Kooy.

Lees ook:Kritiek op Albert Heijn Drachten vanwege levende hamsters in draaideur
Lees ook:Finale van Liet 2015 wordt uitgezonden in Noardewyn Live
Lees ook:Petra’s Pintxosbar opent deuren in Norma Serveert in Grou
Lees ook:Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018
Lees ook:Arjen Baakman niet naar liveshows The Voice of Holland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>