Documentaire over 25 jaar De Kast op Omrop Fryslân en NPO2

De populairste Friese band aller tijden; dan hebben we het natuurlijk over De Kast. De Kast bestaat dit jaar 25 jaar en dat was reden voor een jubileumtour en een nieuw album. Programmamaker Murk-Jaep van der Schaaf volgt de band bij hun jubileumtour en schetst in de documentaire ‘Op de planken – 25 jaar De Kast’ een beeld van hoe het de band is vergaan.

De Kast was met name in de jaren ’90 erg succesbol. In 2002 hield de band op te bestaan, waarna een grote zoektocht begon naar de muziek en naar elkaar.

Naast de nieuwe muziek van het nieuwe album ‘Op de planken’ en beelden van de huidige theatertour komen ook de persoonlijke verhalen van de bandleden aan bod. Want hoe is het de mannen na het grote succes vergaan? En hoe vonden zij de weg naar elkaar weer terug? Nico Outhuijse, Sytse Broersma, Kees Bode, Peter van der Ploeg en frontman Syb van de Ploeg vertellen in de documentaire openhartig over hoe De Kast hun levens heeft gevormd en getekend.

De Fryslân DOK  ’Op de planken – 25 jaar De Kast’ is te zien op zondag 29 november om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook is de documentaire te zien op zaterdag 28 november om 15.35 uur en zondag 29 november om 12.25 uur op NPO 2.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:De Kast komt met jubileumtour en nieuw album
Lees ook:‘Neem me zo’ nieuw single van De Kast
Lees ook:Kijktip: Fryslân DOK: Hoe Metallica De Westereen op z’n kop zette
Lees ook:Fryslân DOK van 6 september in teken van Eelke Lok
Lees ook:De Hûnekop in de Pipegeal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>