Omrop Fryslân herhaalt afleveringen Baas Boppe Baas als eerbetoon aan Rense Westra

Begin maart 2015 overleed één van Frieslands bekendste acteurs: Rense Westra. Rense Westra speelde in tal van zowel Nederlandse als Friese producties, maar zijn bekendste werk was wellicht zijn rol als Beant Baas, het belangrijkste personage in de Friese serie ‘Baas Boppe Baas’. In 2001 zorgde Omrop Fryslân voor een primeur in de Nederlandse omroepgeschiedenis met een twaalfdelige dramaserie in de eigen taal. Als eerbetoon aan Rense Westra herhaalt Omrop Fryslân deze zomer de mooiste afleveringen van Baas Boppe Baas. Vanaf vandaag zendt Omrop Fryslân iedere werkdag om 17.00 uur en daarna ieder uur na Hjoed afleveringen van deze serie uit.

Deze afleveringen van Baas Boppe Baas worden uitgezonden

De aflevering die vandaag op het programma staat is de tweede aflevering uit het eerste seizoen ‘Oars as oaren’. Uit de eerste serie worden verder de afleveringen ‘Kening op sokken’ over een kaatsende Beant en ‘Puikbêste ierpels’ over het verzet tegen het Fries herhaald. Uit de tweede serie worden de afleveringen ‘Moraalridders’, ‘Kloateboeren’ en ‘Nea wer aaisykje’ uitgezonden. Van serie drie worden de afleveringen ‘Sodom en Gommora’ over een reisje naar Amsterdam en ‘Beant goes Hollywood’ met Beant als televisiester herhaald. Bij het vierde seizoen beginnen de herhalingen met de aflevering ‘Pesterij’. De serie herhalingen van Baas Boppe Baas wordt afgesloten met ‘Ein fan ’e ikker’ en de allerlaatste aflevering, ‘Fluch nei de ein’.

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

Lees ook:Friese acteur Rense Westra overleden
Lees ook:Vanaf vandaag op Omrop Fryslân: De Keet
Lees ook:Iris Kroes in Atlas
Lees ook:Ferry Doedens en Tim Douwsma samen in Nieuwe Tijden
Lees ook:Tweede seizoen Moordvrouw niet in Friesland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Omrop Fryslân herhaalt afleveringen Baas Boppe Baas als eerbetoon aan Rense Westra

  1. tineke been

    beant baas rust nu uit in valhalla.het is je gegund beste renze.ik zag je vaak in leeuwarden op het station.je keek altijd erg sjagerijnig.anders had ik je zeker eens aangesproken en je gezegt hoe veel ik elke keer geniet van dat prachtige stuk baas boppe baas.wat zullen we je missen.ik vind het jammer dat je er niet meer bent,maar goed we gaan allemaal een keer.bedankt voor je inzet en bedankt voor alles wat je v friesland hebt betekend.een fan.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>