De Kast komt met jubileumtour en nieuw album

De band De Kast bestaat dit jaar 25 jaar. De band had grootse successen in de jaren ’90 met nummers als ‘In nije dei’ en ‘Raak’. Om te vieren dat de band 25 jaar bestaat gaat de band de theaters in. Daarnaast brengt de band een nieuwe CD uit. In het jubileumconcert komen de grootste successen van De Kast voorbij, net als liedjes van artiesten waar de band mee samenwerkte. Aan de jubileumtour doen alle originele bandleden mee, met Syb van der Ploeg als frontman. Sinds 2006 komt de band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden. Tegenwoordig doet de band een selectief aantal optredens per jaar in theaters, op evenementen en festivals.

Nieuw album van De Kast

De premiere van de jubileumtour zal zijn op 3 oktober in De Lawei in Drachten. Een dag eerder wordt een nieuw album van De Kast gelanceerd bij CNR, de platenmaatschappij waar de band hun grootste successen mee beleefde.

Populair in de jaren ’90

Syb van der Ploeg, Peter van der Ploeg, Kees Bode, Sytse Broersma en Nico Outhuijse verkochten meer dan 1 miljoen cd’s en singles, wonnen meerdere belangrijke popprijzen zoals de TMF Award, de Edison en een Gouden Harp voor het gehele oeuvre.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Documentaire over 25 jaar De Kast op Omrop Fryslân en NPO2
Lees ook:‘Neem me zo’ nieuw single van De Kast
Lees ook:De Hûnekop in de Pipegeal
Lees ook:Review: Nieuw album van De Doelleazen Waldrave
Lees ook:Nieuwe single van Jelle B: Alles dat ben jij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>