Winnaar Grut Frysk Diktee 2015 afkomstig uit Groningen

De uit Groningen afkomstige Jan Ybema is de winnaar geworden van het Grut Frysk Diktee 2015 dat gisteren in de Statenzaal van het Provinciehuis in Leeuwarden werd gehouden. Het Grut Frysk Diktee werd gisteren gehouden, maar vandaag uitgezonden op Omrop Fryslân. Aan het dictee deden 35 deelnemers mee die zich hadden gekwalificeerd voor het dictee. Jan Ybema bleek de beste te zijn met slechts 12 fouten. Het dictee werd geschreven door Ferdinand de Jong en voorgelezen door Omrop Fryslân-presentatrice Karen Bies.

Naast de 35 deelnemers die zich gekwalificeerd hadden voor het dictee deden er ook bekende Friezen mee; de zangeressen Elske DeWall, Iris Kroes en Griet Wiersma, tv-kok Reitse Spanninga, schrijver Willem Schoorstra en de politiek werd vertegenwoordigd door Jannewietske de Vries en Lutz Jacobi. Willem Schoorstra maakte van hen de minste fouten: 13,5.

Iris Kroes en Reitse Spanninga hadden vooraf aan het dictee een weddenschap. Aangezien Iris 12 fouten minder had dan Reitse won zij de weddenschap en mag zij ‘lekker ite by Reitse’.

 

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Fedde Dijkstra winnaar van Grut Frysk Diktee
Lees ook:Kwalificeer je voor het Groot Fries Dictee 2015
Lees ook:Veel belangstelling voor open dag Nationaal Park de Alde Feanen
Lees ook:Omrop Fryslân gaat op zoek naar beste amateurkok van Friesland
Lees ook:Tekst over Rens Kroes in eindexamen Frysk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>