10 vragen aan: Marion Stam van Lots ideas of Marion

Voor de rubriek ’10 vragen aan’ vraag ik regelmatig iemand het hemd van het lijf over wat hij/zij met Friesland of een Fries onderwerp heeft. Deze week is het de beurt aan Marion Stam uit de Surhuizumermieden. Marion is het creatieve brein achter de blog LotsideasofMarion.blogspot.nl. Op deze blog blogt Marion over allerlei creatieve projecten waar ze aan werkt, maar geeft ze ook handige tips over allerlei uiteenlopende zaken. In de ’10 vragen aan’ van deze week werp ik het licht op Marions creatieve projecten, maar ook op hoe zij als Hollandse terechtkwam in de Surhuizumermieden.

1. ‘Lots ideas of Marion’ is de naam van je blog. Op deze blog deel je allerlei creatieve ideeën. Hoe is het idee voor je blog ontstaan?

Ik hou mijn hele leven al van schrijven en van creatief bezig zijn. Toen er eind 2014 een eind kwam aan mijn dienstverband als secretaresse kreeg ik in mijn ‘volle hoofd’ weer ruimte voor ideeën en creatieve projecten. Zo is ‘Lots ideas of Marion’ ontstaan.

2. Je bent een creatieve, bezige bij! Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit heel veel dingen. Soms zie ik iets in een winkel, op internet (bijvoorbeeld Pinterest of Welke), in tijdschriften of op TV waar ik wel een DIY-projectje in zie of een leuke tip of truc die ik wil delen.

3. Voor je creatieve projecten maak je vaak gebruik van gebruikte spullen, zoals oude t-shirts, vintage wollen dekens en nog veel meer spullen die voor handen liggen. Hecht je veel waarde aan het hergebruiken van spullen?

Ik ben niet een echt kringloop-type maar ik kijk wel vaak of ik een product nog een tweede leven kan geven zoals mijn poefjes van vintage wollen dekens en van oude t-shirts. Maar er zijn  veel meer voorbeelden om spullen te recyclen.

4. Je noemt jezelf op Twitter een ‘Vliegende Hollander in Fryslân’. Hoe ervaar je het wonen in Friesland als ‘niet-Friezin’?

In principe voel ik me in Fryslân thuis, hoewel het nooit mijn ‘thuis’ zal worden. Ik ben en blijf een Hollander ondanks dat ik het Frysk wel versta en kan lezen, maar ik spreek het niet.

5. Vanuit Driebergen kwam je in 2001 samen met je gezin wonen in de Surhuizumermieden. Hoe kwamen jullie terecht in de Surhuizumermieden?

Hoe komt een mens in de Surhuizumermieden! Ik ben geboren in Den Helder en ik heb in Breda, Amsterdam en in Driebergen gewoond. Reden voor onze ‘emigratie’ naar Fryslân was dat mijn man toe was aan een nieuwe baan, wij twee jonge kinderen hadden en heel graag ‘buiten’ wilden wonen. Het liefst op een woonboerderij, vanwege mijn paard en liefde voor het platteland. Wij zijn toen bewust gaan kijken waar wij wilden wonen en waar een leuke baan was. Dat werd Fryslân en die woonboerderij vonden we in de Surhuizumermieden.

6. Op je blog schrijf je niet alleen maar over je creatieve projecten, maar je geeft ook tips over bijvoorbeeld goedkoop parkeren in de hoofdstad, eenpansgerechten en zelfs voor ijsjes voor je hond. Hoe zou jij je blog aan wildvreemden omschrijven?

Mijn blog ‘Lots ideas of Marion’ is een digitaal magazine waarin ik schrijf over de creaties die ik maak en wat mij inspireert. Maar ik geef ook tips over leuke doe het zelf projectjes, voordelige uitjes of hoe je op een eenvoudige manier voordeel kunt behalen. Kortom, over zaken die het leven een beetje leuker kunnen maken zonder dat het veel hoeft te kosten.

7. Zijn er ook onderwerpen waar je pertinent niet over schrijft?

Over mode en beauty zal ik nooit schrijven. Daar heb ik geen verstand van. Ook schrijf ik niet over politieke kwesties of andere actuele zaken hoewel ik op mijn eigen twitteraccount weleens los ga op thema’s waarover ik me verbaas of verwonder.

8. Je hebt een hoofd vol ideeën, zoals je zelf zegt. Wat voor ideeën moeten er binnenkort nog uitgevoerd worden?

Ik heb geen lijstje blogs klaar liggen maar ik zal zeker met wat tips komen om als straks de kerstboom de deur uit is, de sfeer erin te houden, en er zullen weer een aantal nieuwe creatieve projectjes aan de orde komen.

9. Wat wil je uiteindelijk met je blog bereiken? Heb je speciale blogdoelen?

Een echt blogdoel heb ik niet. Maar ik vind het wel leuk dat de belangstelling voor zowel mijn Facebookpagina als voor mijn blog steeds een beetje toeneemt.

10. Je schrijft op je blog dat je gek bent op het platteland. Wat geeft het Friese platteland je dat je op je blog weer kunt gebruiken?

Wonen op het Friese platteland heeft voordelen maar ook nadelen. In het voorjaar en de zomer is het hier puur genieten, maar het is soms ook behelpen omdat je niet alle voorzieningen ‘bij de hand’ hebt en veel tijd kwijt bent aan woon-, werk- , sport- en boodschappenverkeer. Maar dat maakt ook inventief wat ik soms ook voor mijn blog gebruiken.

Wil jij ook eens 10 vragen beantwoorden voor de rubriek ’10 vragen aan’? Stuur dan even een mailtje naar johanna.gercama[@]blog.nl, dan neem ik contact met je op!

Lees ook:Isis Kraamzorg opent eerste Kraambank van Nederland in Heerenveen
Lees ook:10 vragen aan: Monique van Bokkum – woonde anderhalf jaar op Schiermonnikoog
Lees ook:Friesland.blog.nl – binnenkort weer nieuwe updates!
Lees ook:‘Grote verkoping’ in Lichtpuntloods Kollumerzwaag
Lees ook:10 vragen aan: Tryntsje Rinkema – gaat een bijzondere muzikale huwelijksreis doen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>